DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Grosjean: Pozitív bizsergés

Romain Grosjean előretekint a nyári szünet utáni első versenyre, a Belga Nagydíjra.

Jót nyaraltál?
Igen, igen, nagyon. Feleségemmel és kisfiammal voltam, aki első születésnapját a Magyar Nagydíj után ünnepelte. Nagyszerű időt töltöttünk el a családdal és nyaraltunk. Nagyszerű még egy ilyen rövid időre is kikapcsolódni. Felfrissülve és energiában gazdagon érkezem vissza a paddockba a szezon második felére.

Milyen gondolataid vannak a szezon második fele előtt?
Az eddigi nehézségek ellenére pozitíven várom a szezon hátralévő részét. Láthattuk, hogy több problémánk volt az év eleje óta és azelőtt is, de, mint az életben minden esetben, előre kell tekinteni és pontosan ezt teszem. Ez a harmadik teljes szezonom a Formula-1-ben és bár a csalódások mindig bántók, de eléggé érett vagyok ahhoz, hogy tudjam, a nehéz időszakból sokat lehet tanulni és az újbóli sikerért kell dolgozni. Remélem ezt a csapattal együtt meg tudjuk valósítani a szezon hátralévő részében. Ez a cél.

Spa nagyszerű hely a szezon második részének megkezdéséhez, nemde?
Igen. Spa az egyik legjobb pálya, ha nem a legjobb. Pilótaként ez egy álompálya, szintkülönbségekkel, gyors kanyarokkal, közepes sebességű technikás kanyarokkal és néhány jó egyenessel az előzéshez. Ez a pálya lélekkel rendelkezik. Mindig élvezettel versenyzem itt, ahogyan a legtöbb pilóta is. Ami Spával kapcsolatban számomra emlékezetes az nemcsak a pálya, hanem az Ardennek erdejének csodálatos környezete. A pilótafülkéből nagyon érezni lehet, hogy a pálya él és lélegzik, a rajongók mindig közel vannak az eseményekhez. Szinte érezni lehet a sült krumpli illatát!




Nem titok, hogy 2014 eddig elég nehézkes a csapat számára. Előre tekintve, mit lehet elérni a hátralévő versenyeken?
Nos, mi, pilóták csak annyit tehetünk, hogy a legjobbat nyújtjuk akkor, amikor az autóban ülünk. Nagyon nehéz év eddig, de előre kell tekinteni és reménykedni abban, hogy minden balszerencse, problémák és nehéz időszak visszájára fordul, elszántságunkkal a helyzetet jobbá tehetjük. Mindig, amikor Enstone-ban vagyok, látom a siker iránti elszántságot és ez segít nekünk. Ha ezek a tulajdonságok és készség megvan a műszaki csapatban, akkor a hátralévő versenyeken ennek jutalmát láthatjuk. Építeni kell a lendületre és azon fogok dolgozni, hogy még több pontot szerezzünk, a legjobbat hozzuk ki az E22-ből a szezon hátralévő részében.

Spában a pontszerzés a cél?
Mint mindig, igen. Monaco óta nagyon nehéz versenyeink voltak, ahol több ok miatt nem sikerült a pontszerzés. Remélem, hogy Spában javulást érünk el, meg tudjuk mutatnia lehetőséget, amelyet már néhány alkalommal látni lehetett, például Barcelonában. Megfordítjuk a problémákat, amelyek visszatartottak minket és hiszem, ha ez sikerül, akkor további pontokat szerezhetünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: