DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Valószínűleg nem változtat a Force India jövőre

A Forma-1 első indiai alakulata az idei szezon egyik kellemes meglepetése, a középcsapatok közül talán a legerősebb pilótafelállással. Ha a versenyzőkön és főnökükön múlik, vélhetően ez jövőre sem lesz másképp.

Nico Hülkenberg egy Sauberrel való szezon után "hazatért" a Force Indiához, ahol korábban versenyzéssel és tesztpilótaként is eltöltött egy-egy évet, Sergio Perez sikertelen mclarenes kalandja után talált menedéket Vijay Mallya istállójában. Az eredmény: a csapat ötödik a konstruktőri versenyben, Hülkenberg hetedik az egyéniben, Perez pedig már a dobogóig is eljuttatta az együttest. "Opciónk van mindkettejükkel. Elégedett vagyok velük, nem látom az okát, miért kellene változtatni" - árulta el Mallya, hogy nem áll szándékában egy új versenyző után sem nézni.

 

Ez ellen pedig a pilótáknak sincs kifogásuk. "Jó esély van a maradásra, de a jövőm szempontjából nincs miről beszámolni" - mondta Hülkenberg, aki rendkívül elégedett a csapat helyzetével. "örülök ennek a szezonnak. Nyilvánvalóan visszaestünk, ha a Williams-féléket nézzük, sajnos lehagytak minket a fejlesztésben, de ahhoz képest, amink van, mindig a maximumot hoztuk ki."

 



"Nem gondoltam meg magam. Valószínű, hogy maradni fogok, de bármi megtörténhet" - beszélt következő szezonjáról Sergio Perez is. "Le kell ülnünk, megbeszélnünk a jövőt és meglátni, mi a legjobb. Nem esett sok szó a következő évről, de a nyári szünet lehetőségét fogjuk kihasználni, hogy döntsünk a jövőről" - magyarázta a mexikói, aki pályafutásának alakulása tehát a napokban dőlhet el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: