DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Susie Wolff nem bánja, hogy későn került az F1 közelébe

A Williamsnél idén két szabadedzésen is pályára lépő Susie Wolff úgy érzi, DTM-es időszaka minden tapasztalata kellett ahhoz, hogy jó benyomást tegyen a Williamsre a teszteken és a szabadedzéseken.

Miközben Simona de Silvestro a Sauber ülését szeretné megszerezni, egy másik hölgy, Susie Wolff két ízben már pénteki tesztnapon is pályára vihette a Williamst - a versenyzői ülésre viszont szinte semmi esélye sincs. Ez többek közt arra vezethető vissza, hogy nagyon későn került az F1 közelébe, majd 30 esztendős volt, mire először beülhetett egy F1-es autóba. A Formula-1 hivatalos honlapja által készített interjúban többek közt erre is rákérdeztek, amire Wolff így felelt:



 

"Őszintén megmondom, 19 évesen nem álltam volna készen erre. Hét fantasztikus évet töltöttem a Mercedesnél a DTM-ben, ami nagyon megedzett engem. Nem voltam olyan sikeres, mint szerettem volna, be kell vallanom, hogy ez nehéz időszak volt számomra. Sosem kerültem be az A-csapatba, ahol tényleges esélyem lett volna a dobogóért harcolni, de ez is erősebbé tett" - mondta Wolff, aki néhány igazán nagy névtől tanulhatott Németországban:



 



 

"Fantasztikus csapattársaim voltak, akiktől tanulni tudtam, úgymint Mika Hakkinen, Jean Alesi vagy Ralf Schumacher. E tapasztalatoknak köszönhetően jutottam oda, ahol most tartok. Ha nem tapasztaltam volna meg ennyi dolgot, akkor nem alakult volna ilyen jól az első F1-es bevetésem 2002-ben, és ezt a mostani esélyt meg sem kaptam volna. Az még csak egy egyszeri lehetőség volt, amit Frank Williamstől kaptam, de mivel jól alakult, részt vehettem még egy fiatal versenyzők tesztjén, ami szintén jól alakult, s ez vezetett az idei barcelonai lehetőséghez, s így tovább. Ha nem lettem volna jó bármelyik alkalommal, azonnal elküldenek."



 

Wolff egy olimpiai bajnok kerékpáros példáját is felemlegette, aki hatással volt rá: "Egyszer egy vacsorán Sir Chris Hoy mellett ültem, aki elmesélte, hogy 28 éves kora óta folyamatosan azt kérdezgetik, hogy mikor vonul már vissza. Erre azt mondta, hogy a legnagyobb sikereit a harmincas évei közepén érte el, minden addig összegyűjtött tapasztalata segítette hozzá az aranyhoz. Ez inspirációt jelent számomra. És az biztos, hogy tudni fogom, mikor jár le az időm. Nem vagyok az a típus, aki az utolsó lehetőséghez is ragaszkodna. Ha úgy látom, hogy nem megy tovább, én mondom majd ki először."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: