DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Claire Williams: Sokat köszönhetünk a két versenyzőnek

A konstruktőri bajnokság harmadik helyéért küzdő Williams együttes csapatfőnök-helyettese szerint az idei fellendülésben nagyon fontos szerepe van a két versenyzőnek.

Az istálló úgy harcolt idén több alkalommal is a dobogós helyekért, hogy tavaly mindössze 5 pontot szereztek. Valtteri Bottas második Forma-1-es szezonját kezdte meg a csapatnál, mellé a mezőny egyik legtapasztaltabb versenyzője, a Ferrarinál nyolc évet töltő Felipe Massa érkezett.

 

"Jelentősen hozzájárultak az eredményekhez. Amikor tavaly Felipe csatlakozott hozzánk, egyértelmű volt, hogy komoly szándékaink vannak. Ha egy ilyen kaliberű versenyzőt hozunk ekkora tapasztalattal, az üzenetértékű. Nagyon fontos volt a csapat és az autó fejlesztése szempontjából, és mindenki mást is felvillanyozott" - mondta Claire Williams, először az újonnan csatlakozó Massát értékelve.

 



"Ez kiegészíti Valtteri évét, aki most ötödik a bajnokságban, fantasztikus versenyeket szállít, és demonstrálja megbízhatóságát is. Kiemelkedő munkát végzett idén, mindketten azt végeztek, és igazán elégedettek vagyunk a párossal, amely rendelkezésünkre áll."

 

A teljesítményért felelős Rob Smedley szintén pozitívan nyilatkozott mindkét versenyzőről. "Kulcsfontosságú, amink van: két versenyző, akik a csapatot a saját ambícióik fölé helyezik. Az is fontos, hogy tudnak együtt dolgozni, és minden működik, a helyes irányba terelik a csapatot. Nagy az összhang közöttük, nagyszerűek a visszajelzések és eredmények" - mondta Smedley, aki korábban a Ferrarinál Massa versenymérnökeként funkcionált.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: