DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen nem számít komolyabb változásra

Kimi Raikkönen nem számít arra, hogy drámai fordulatot vesz szerencséje Belgiumban, annak ellenére, hogy a nyári szünetre idei legjobb eredményét követően utazhatott.

Raikkönen a Magyar Nagydíjon a rossz időmérő edzés után hatodik lett a Hungaroringen, amely idei legjobb eredménye. Annak ellenére, hogy négyszer tudott már győzni Belgiumban, Raikkönen nem számít egy újabb győzelemre az idei évben, mivel több problémával is szembe kell néznie.

"Remélem, hogy a szezon második fele sokkal jobb lesz, mint az első, de nyilvánvalóan egy kicsivel jobb nap nem változtat sokat a helyzeten" - mondta el a finn pilóta. "Ez nem változtat azon, hogy a hibákon javítani kell; a csapatnál jobban kell dolgozni. Ez nem változott, sok dolgot kell megcsinálni, hogy ott legyünk, ahol szeretnénk. Magyarország sokkal jobb volt a szombati hülye hibák után."




Annak ellenére, hogy bosszús, a finn pilóta beismerte, szeretné, ha a Ferrari teljesítménye már az idei évben javulna és jövőre még erősebb pozícióban lennének.

"Hiszek a csapatnál dolgozókban és abban, hogy képesek leszünk oda eljutni, ahová szeretnénk. Magyarországon már volt néhány jel, jó sebességünk volt, de a rajtpozícióból nehéz lett volna jobb versenyt futni. Remélhetőleg tanulunk ebből és a dolgokat jól fogjuk elvégezni. Nem hiszem, hogy három, vagy négy hét alatt a dolgok sokat változnának, de a helyzet jövőre más lehet, így azon dolgozunk majd, hogy a megfelelő sorrendben végezzük a munkát. Javulunk a szezon második felében és pontosan úgy kell alakulni mindennek, ahogyan szeretnénk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: