DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A pontduplázás egy szezon munkáját teheti tönkre

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya elárulta, miért fél a dupla pontos szabálytól.

A tavalyi év végén jelentették be a Formula-1 történetének egyik legnagyobb vihart kavaró szabálymódosítását: az idei szezon utolsó versenyére adott pontokat megduplázzák, azaz Abu Dhabiban a győztes 50, a második 36, a harmadik 30 pontot kap, és így tovább. Bár annak idején a csapatok egyhangúlag megszavazták a változtatást, azóta számos kritika érte azt az istállók részéről is - hogy a szurkolókról és a versenyzőkről ne is beszéljünk.



 

A Mercedes egyik vezére, Toto Wolff nemrég úgy nyilatkozott, hogy a Formula-1 hibát követett el ezzel a módosítással, ezúttal pedig a Force India első embere, Vijay Mallya adott hangot ennek a véleményének - immár nem először. Az indiai csapattulajdonos nem a bajnoki címért folyó küzdelemre koncentrált (amibe szintén alaposan beleszólhatnak a dupla pontok), hanem a konstruktőri harmadik helyért zajló harcra, melyben akár ők is érintettek lehetnek:



 



 

"A Mercedes és a Red Bull jelenleg komoly előnnyel rendelkezik, a Mercedes legalábbis mindenképp. De ha megnézzük a konstruktőri tabellát a harmadiktól a hatodik helyig, ott nagyon szorosan állunk a Williamsszel, a Ferrarival, és a McLarennel" - kezdte aggályai ismertetését az Autosportnak Mallya, majd így folytatta:



 

"Még nyolc verseny van hátra, ebből az utolsó dupla pontokért zajlik majd. Így még akkor is, ha Brazíliát a harmadik vagy a negyedik helyen hagyjuk el, és azt mondjuk, hogy ejha, micsoda szezon volt, még akkor is elveszíthetünk mindent Abu Dhabiban. Még egyszer elmondom: nem értem ennek a dolognak a logikáját!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: