DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Boullier: Lehet, hogy jót tenne egy vérfrissítés

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier beismerte, a wokingi csapat elképzelhető, hogy változtat pilótafelállásán 2015-re.

A dán újonc, Kevin Magnussen az idei évben mutatkozott be a csapatnál, de a mexikói Sergio Perez is csak egy szezont kapott a McLarennél a bizonyításra.

Erős a pletyka arról, hogy a Honda partnerkapcsolat megkezdése előtt a wokingi McLaren szeretne egy élpilótát szerződtetni, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, vagy Sebastian Vettel érkezhet a csapathoz.

"Mindent megteszek, amit lehet és remélem, hogy ez elég" - mondta el Magnussen. "A McLarennél mindenkinek éreznie kell, hogy a legjobbat kell nyújtania ahhoz, hogy a csapatnál legyen és ez igaz rám és Jensonra is."

Ha a McLaren úgy dönt változtat pilótapárosán, akkor valószínűleg 2009 világbajnoka, Jenson Button lesz az, akinek távoznia kell.




A McLaren Csoport elnöke, Ron Dennis legutóbb közölte, Buttonnak jobb teljesítményt kell nyújtania.

"Jenson tudja, fontos dolog, hogy a lehető legtöbb pontot szerezze meg" - közölte a csapatot irányító Boullier a brit Mirror újságnak. "Nem kell bizonyítania semmit, mivel világbajnok és több versenyt is nyert a McLarennek. Reálisnak is kell lennünk, mert egy, két, vagy három év múlva talán frissíteni kell pilótafelállásunkon és nyilvánvalóan abban a pillanatban a lehető legjobb pilótát fogjuk majd keresni."

Button azonban, aki a jelenlegi mezőny második legidősebb, ugyanakkor legtapasztaltabb pilótája, közölte, szeretne 2015-ben is a Formula-1-ben lenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: