DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: A Williams célja a Ferrari legyőzése

Miután a szezon első felében a vártnál erősebb formát mutatott a Williams, Felipe Massát immár az tenné igazán boldoggá, ha az idény végén sikerülne legyőzniük korábbi csapatát, a Ferrarit.

A brazilt nyolcévnyi szolgálat után menesztette a Ferrari a gyenge teljesítményére hivatkozva, és ekkor nem tűnt biztatónak a helyzete, hiszen nagy volt az esélye, hogy ha a mezőnyben is marad, innen már csak lefelé vezet számára az út.

 

A Williamshez való igazolás azonban váratlanul jó döntésnek bizonyult - a csapat régi önmagát idézve képes az élmezőnyben harcolni, Massa pedig hosszú idő után pole-t is szerzett Ausztriában.

 

Úgy tűnik, hogy éppen a megfelelő pillanatban hagyta el Maranellót. "Szerintem igen" - válaszolta, amikor feltette neki ezt a kérdést a brazil Sportv. "Olykor jót tesz a váltás, és ez most nagyon fontos volt nekem. Még akkor is szükségem volt rá, ha bizonyos dolgok nem álltak volna össze megfelelően ennél a csapatnál."

 



A pontok terén visszafogottabb első futamok után az istálló magasabb fokozatra kapcsolt, és egy időre a Ferrarit is megelőzték a tabella harmadik helyén. Massa szerint teljesen reális annak lehetősége, hogy a szezont is az olaszok előtt zárják.

 

"Most a Ferrarival csatázunk. A legutóbbi versenyig még előttük álltunk, de aztán a Ferrari egy jobb futamot teljesített a Williamsnél. Viszont nagy az esélyünk arra, hogy a szezon végén legyőzzük a Ferrarit. Ezt akarjuk elérni" - jelentette ki a 33 éves pilóta.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: