DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A legendás JPS biztosan nem tér vissza a Forma-1-be

A Magyar Nagydíjon különleges - alaptalannak bizonyuló - szóbeszéd kapott szárnyra, amely szerint a John Player Special, az egykori Lotus csapat szponzora a jelenlegi Lotusszal visszatérne a királykategóriába. A híreket most a cég szóvivője is cáfolta.

Az egykori gyári Renault-ból kialakuló csapatnak csak a nevében van köze Colin Chapman legendás, hat világbajnokságot nyerő alakulatához. Maldonado és Grosjean a Chapman-féle istálló előtt tisztelegve versenyez annak legendás fekete-arany színeiben. Az egykori Lotus azonban egy szponzor, a John Player Special kedvéért pompázott hosszú időn keresztül ebben a fényezésben. A pletykák arról szóltak, hogy ez a szponzor a visszatérést fontolgatja.

 

A JPS márka jelenleg az Imperial Tobaccóhoz tartozik, a híresztelést a cég sajtófőnöke, Simon Evans kommentálta a Speed Weeknek. "Amint közismert, a dohánycégek szponzorációja már hosszú ideje ki van tiltva a Forma-1-ből. Cégünk sosem viselkedne olyan módon, ami törvénysértést jelent."

 



Evans szavainak ellentmond, hogy a Ferrarit továbbra is támogatja egy másik dohányvállalat, a Philip Morris. Bár logók nem jelennek meg az autókon, a csapat színeit könnyű a Marlboro márkával azonosítani. Ugyanez érvényes lehetne a JPS-re és a Lotus jelenlegi festésére - akkor is, ha ez egy jóval kevésbé ismert név, mint az előző.

 

"Nincs ismeretem arról, milyen megegyezést kötött a Philip Morris International és a Ferrari. Csak azt ismételhetem meg, hogy nem áll szándékunkban megállapodást kötni egy csapattal sem" - nyomatékosította a szóvivő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: