DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Maldonado szeretné, ha Grosjean a csapattársa maradna

Pastor Maldonado már aláírt a Lotusszal a 2015-ös szezonra, Romain Grosjean jövője még kérdéses - a venezuelai szerint a csapat jól járna, ha változatlan párossal vágnának neki a következő évnek.

"Mindketten a legjobbunkat nyújtjuk. örülök neki, hogy ugyanazok az érzései az autóban, mint nekem. Ezzel a helyes irányba tudjuk motiválni a csapatot. Nehéz versenyzőként megmondani, mit kellene a csapatnak csinálnia. Romain jó versenyző, ez biztos. Ezt bebizonyította már a múltban, és szerintem nincs oka, hogy a csapat ne tartsa meg" - beszélt csapattársáról Venezuela első futamgyőztese.

 

Maldonado célja mindig is a hosszabbítás volt, szerinte annak nincs értelme, hogy valaki csak egyetlen idényt töltsön egy csapatnál. "Az mindig nehézséget szül, ha csak egy évig vagy valahol, aztán váltanod kell. Szerintem a két év a minimum. Az elsőben megismerjük egymást, a következő szezonra hangolódunk az autóval és csapattal."

 



A 29 éves versenyző döntését az is megkönnyítette, hogy a Lotus jól halad a következő évad autójával. "A szezon kezdete óta egy részleg a jövő évi kocsin dolgozik. Nehéz valami forradalmival előállni, mivel a szabályok elég szigorúak, ezért hasonló lesz az ideihez. Az orrát biztosan megváltoztatjuk, és néhány kisebb részt is, de hasonlóan fog kinézni."

 

Érdekes statisztikai részlet: Maldonadónak sosem volt ugyanaz a csapattársa két egymást követő szezonban a Forma-1-ben. A Williamsnél újoncként Rubens Barrichellóval, majd Bruno Sennával és Valtteri Bottasszal osztotta meg a garázst, idén Grosjeanhoz csatlakozott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: