DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Andretti: Raikkönen nem erre számított a Ferrarinál

Az 1978-as szezon bajnoka, Mario Andretti a Formula-1 hivatalos lapjának adott interjújában többek közt a Ferrari helyzetét is elemezte.

A Formula-1 hivatalos honlapjának adott interjút 1978 világbajnoka, Mario Andretti, amelyben többek közt a Ferrari idei helyzetét is elemezte. A Scuderia számára nehezen indult a második turbókorszak, az erőforrás le van maradva a Mercedes mögött, s az autó sem tökéletes, így jelenleg csak a konstruktőri harmadik helyért küzdhetnek a Williamsszel, Alonso viszont így is negyedik az összetettben, megelőzve a grove-iak mindkét versenyzőjét és Sebastian Vettelt is.



 

A csapat másik versenyzője, Kimi Raikkönen teljesítményével kapcsolatban viszont koránt sem ilyen fényes a helyzet, a finn egyelőre nem tudott az elvárásoknak megfelelően szerepelni. Andretti biztos benne, hogy Raikkönen nem azt kapta a téli átigazolástól, amit várt: "A Lotusnál, amit otthagyott, egészen jól mentek a dolgai, és amikor visszament a Ferrarihoz, azt hihette, hogy minden rózsás lesz. A Ferrari viszont szenvedett a kezdetekkor, és azáltal, hogy ő kintről érkezett, nehezebb lett a dolga, mint Fernandónak."



 



 

Andretti tehát megértő Raikkönennel, csapattársáról pedig kimondottan pozitívan nyilatkozott: "Fernando azon csillogó tehetségek egyike, akik mindenből kihozzák a maximumot, bármit teszel eléjük. Ő tartja életben a Ferrarit, Kiminek viszont még van min dolgoznia, azt hiszem" - mondta Andretti, aki a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelről is szót ejtett, aki véleménye szerint hamarosan újra csúcsformában lesz:



 

"Talán Sebastian maga is elismerné, hogy nehezen alkalmazkodott ehhez a nagy változáshoz. Nagyon jól ment a nagy leszorítóerővel, ez is hiányzik most neki, ami meg is látszott az eddigiekben. De azt hiszem, javul a helyzet, semmi kétség, hogy megszokja a dolgokat, hiszen a tehetsége elképesztő. Csak egy kicsit tovább tartott a dolog, mint gondolta volna" - mondta Andretti a négyszeres bajnokról, majd így folytatta:



 



 

"Világbajnok, és ez meg is fog mutatkozni, de abban is biztos vagyok, hogy senki nem csalódottabb jelenleg, mint ő maga. Teljes mértékben elkötelezett, olyan versenyző, aki teljes mértékben a munkájára koncentrál. Semmi nem tereli el a figyelmét, csak ez érdekli. És el is végzi majd a feladatát, erre fogadni mernék."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: