DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Grosjean szeme előtt Button példája lebeg

Bár az idei éve csapatával együtt egyelőre csapnivalóan sikerült, Romain Grosjean úgy érzi, hogy bármikor jóra fordulhatnak a dolgai, akár már jövőre.

A nagy döntés előtt álló Romain Grosjean, akiről egyelőre nem tudni, hol folytatja karrierjét 2015-től, a hírek szerint jelenlegi csapata, a Lotus mellett a McLaren versenyzőjeként is kiköthet. A francia, aki az elmúlt két évben számos dobogót szerzett, jelenleg viszont pontszerzések is csak elvétve örvendhet, nemrég hangsúlyozta, hogy biztos benne, hogy a Lotus jövőre erősebb lesz, mint az idén, s abban is bízik, hogy karrierjét nem veti vissza túlságosan a gyengébben sikerült idei év.



 



 

Grosjean világbajnok versenytársai példáját tartja szem előtt, Button esete például azt mutatja neki, hogy bármikor nyerő pozícióba kerülhet az ember: "Nézzük meg Jensont! 2008-ban nagyon szenvedett a Hondával, aztán Brawnra változtatták a nevüket, a csapat viszont ugyanaz maradt, és bajnok lett. Ez a helyzet Alonsóval is, akinek remek évei és nehéz évei is voltak. Ez benne van egy karrierben, el kell fogadni, nem szabad túl frusztrálttá válni emiatt."



 

A francia persze azt elismerte, hogy nehéz volt elfogadni a visszaesést az élmezőnyből: "Néha nehéz, mivel versenyző vagy, győzni akarsz, az élen akarsz harcolni, és szeretnéd, ha jobban mennének a dolgok. Ez néha nem sikerül, ekkor el kell fogadni, hogy ez most kemény lesz, és innen kell továbbmenni" - mondta a lehetőségeit mérlegelő francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: