DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez: Ez így kevés, fejlesztenünk kell

A Bahreinben dobogót szerző Sergio Perez úgy érzi, csapatának komoly fejlesztésekre van szüksége, hogy ne maradjon le nagyon.

A Force India remekül szerepel az idei évben, minden adott ahhoz, hogy a csapat történetének legjobb idényét teljesítsék, jóllehet ehhez eddig elsősorban Nico Hülkenberg járult hozzá, legalábbis ami a pontokat illeti. Persze Sergio Pereznek is van mire büszkének lennie: a mexikói versenyző Bahreinben a csapat nyolcéves történetének második dobogóját szerezte Giancarlo Fisichella valószínűtlen belgiumi remeklése után - ez utóbbi még 2009-ben történt.



 



 

Perez azonban nem teljes mértékben elégedett maga és csapata teljesítményével, úgy érzi, az elmúlt időben kissé visszaestek, hiszen jelenleg csak az ötödik legerősebb csapat a mezőnyben, de a McLaren is nagyon közelít rájuk: "Lemaradunk" - mondta a mexikói pilóta. "A Williams úgy tűnik, hogy előrelépett, ahogy a Ferrari is, szóval jelenleg mi kicsit hátrébb vagyunk. De most számunkra kedvező versenyek jönnek, mint Monza vagy Spa, szóval jó esélyünk van."



 

"Előre kell lépnünk" - folytatta Perez. "Tudjuk, hogy nem vagyunk elég erősek, és mostanában szerencsénk is volt a helyezésekkel. Fejlesztésekre van szükségünk, az autó hátuljával nincs minden rendben, nagyon kicsi a működési tartományunk. Fejlesztettünk az autón, de egyértelmű, hogy nem eléggé, sok csapat gyorsan felzárkózott ránk" - mondta a mexikói, aki jelenleg a 11. helyen áll az összetettben, míg csapata az ötödik, egyetlen pont előnnyel a McLarennel szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: