DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gutierrez: Nagy lépés Mexikó számára a futamrendezés

Esteban Gutierrez úgy érzi, egy álma vált valóra azzal, hogy hazai pályán versenyezhet majd 2015-ben.

Nemrég vált hivatalossá, hogy jövőre 22 év távollét után visszatér a versenynaptárba a Mexikói Nagydíj, így amennyiben a mezőny tagja lesz még, Esteban Gutierreznek megadatik az, hogy hazai versenyén szerepeljen a Formula-1-ben. A mexikói versenyző úgy érzi, egy álma vált valóra ezzel: "A Mexikói Nagydíj fantasztikus élmény lesz a számomra, hiszen a saját népem előtt versenyezhetek. Mexikónak komoly F1-es történelme van, a szenvedély az emberek génjeiben van" - mondta Gutierrez az F1 hivatalos lapjának.



 

A 23 éves versenyző egyszer már versenyezhetett Mexikóvárosban, természetesen nem Formula-1-es autóval: "Még 2008-ban volt lehetőségem Mexikóvárosban versenyezni, amikor ott rendezték a Formula BMW világdöntőjét. Remek tapasztalat volt, egyfajta bevezetés ahhoz, hogy milyen érzés lehet ez. Most viszont a lehető legnagyobb dolog következik majd Mexikóban, a rajongóink és a támogatóink fizikai valójában tapasztalhatják meg a sportágat."



 



 

A verseny helyszíne, az Autodromo Hermanos Rodriguez először 1963-ban láthatta vendégül a világbajnoki mezőnyt, egy évvel azután, hogy a Ferrari pilótája, az óriási tehetségnek kikiáltott Ricardo Rodriguez halálos balesetet szenvedett a pályán egy bajnokságon kívüli futamon. Az aszfaltcsíkot, melyre felújítás vár a jövő évi futam előtt, róla, és bátyjáról, a két futamot is nyerő Pedro Rodriguezről nevezték el, aki 1971-ben szenvedett halálos balesetet egy sportautó-versenyen.



 

Mexikó a Rodriguez-testvérek óta nem töltött be ennyire fontos szerepet az F1-ben, mint manapság, hiszen két versenyző és több tőkeerős támogató is képviseli az országot a száguldó cirkuszban, ami bizonyosan hozzájárult ahhoz, hogy az ország visszakapta versenyét. "Jó érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, hiszen Mexikó évek óta fontos szerepet játszik az F1-ben, mindenekelőtt Checónak és nekem köszönhetően. Nagyszerű lépés, hogy van futamunk is" - mondta Gutierrez, akinek jelenleg még nincs szerződése 2015-re.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: