DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Force India: Jövőre csökkenni fog a Mercedes motor előnye

Otmar Szafnauer, a Force India műveleti igazgatója úgy véli, előbb-utóbb el fog jönni az a pillanat, amikor csapata visszaesik majd a rangsorban a jelenlegi riválisaihoz képest, ennek pedig nem csak az lesz az oka, hogy a Ferrari és a Renault hajtáslánca is közeledni fog a Mercedes teljesítményéhez.

A Force India története legerősebb szezonkezdetét produkálta, hiszen a Magyar Nagydíj előtt minden futamon pontszerzőként értek célba, egy dobogót is szereztek, és jelenleg őrzik a konstruktőri 5. helyet a McLaren előtt.

 

A csapat annak tulajdonítja erős szereplését, hogy az új szabályokhoz való legjobb alkalmazkodás miatt már tavaly tavasszal nagy erőforrásokat összpontosítottak az idei felkészülésre, ám Szafnauer szerint a Force India hamarosan elkerülhetetlenül vissza fog csúszni az egyértelmű középmezőnybe.

 

"Nehezebb lehet számunkra a következő év, vagy legalábbis okosabbnak kell majd lennünk. Egyszer el fogunk jutni arra a pontra, ahol az eszközeink már nem lesznek elég jók ahhoz, hogy tartsuk a lépést az erősebb felszereléssel rendelkező csapatokkal. Nyilvánvalóan akiknek több pénzük van, azok többet kísérletezhetnek is" - mutatott rá, majd kihangsúlyozta, hogy jelenlegi sikerükben a Mercedes motoroknak is nagy szerepük van.

 

"Nem titok, hogy a Mercedes remek munkát végzett - tovább fognak javulni, de a többiek egy árnyalatnyival többet tudnak majd előrelépni, így a mezőny szorosabb lesz."

 



Amikor arról kérdezték, ez egyet jelent-e azzal, hogy a rivális motorgyártók lemásolják majd a Mercedes megoldásait, határozott igennel felelt. "Azt ugyan nem tudom, hogy a többi gyártó milyen stratégiát követ, de az biztos, hogy a Formula-1-ben mindenki árgus szemekkel figyeli a többiek munkáját, és ha úgy látják, hogy valamit elmulasztottak, akkor azt azonnal pótolják. A gyártók mára már tudják, hogy miben vannak hiányosságaik a többiekhez képest. De ez már csak így működik."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: