DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sauber: Az autónk nem olyan rossz, mint amilyennek tűnik

11 futam után is pont nélkül áll a Sauber a bajnoki tabella tizedik helyén, ez pedig messze a leggyengébb szezonkezdetük a 21 éves történetük során. A csapatfőnök szerint azonban a jelenlegi autó is elég jó alapokkal rendelkezik ahhoz, hogy ne kelljen teljesen átgondolniuk a koncepciót a 2015-ös modell tervezésekor.

Monisha Kaltenborn úgy látja, hogy megfelelő fejlesztési iránnyal és a meglévő problémák helyrehozásával az idei autó továbbfejlesztett változatai még sikeresek lehetnek a következő szezonokban.

 

"Az adatainkat elnézve egyáltalán nincs szükség arra, hogy teljesen új autót építsünk, mivel a jelenlegi nem olyan rossz, mint amilyennek látszik" - mondta. "Pontosan tudjuk, hogy miben rejlenek a gyengeségeink, nagyon jól ismerjük ezeket a területeket, hiszen a korábbi években is dolgoztunk rajtuk."

 

"Egyértelműen a lassú kanyarokban mutatott tempóra kell koncentrálnunk. Az autó aerodinamikája egészen jó, de persze azon is próbálunk javítani. Ha sikerül megbirkóznunk bizonyos területekkel, nagy lépést teszünk előre."

 



A svájci csapat továbbra is elkötelezett marad a Ferrari mellett, amely márka motorja szintén nincs még a Mercedes szintjén. Kaltenborn ezt sem felejtette el kihangsúlyozni.

 

"Persze azt sem szabad elfelejtenünk, hogy idén sok múlik a hajtásláncon is. Bízom benne, hogy a motorpartnerünk is javulni fog a kommunikáció terén. Mindezek alapján hiszem, hogy a jövő évi csomagunk jobb lesz az ideinél" - jelentette ki.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: