DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: A Force India van olyan jó, mint a McLaren

A tavaly még McLarennél versenyző Sergio Perez összehasonlította a két csapatot, dicsérve jelenlegi istállóját. A technikai hibák miatt elveszített pontokat is megbecsülte.

 "A csapatban nagyszerű emberek vannak, lehetőségek rejlenek bennük, emellett nagyon éhesek. Mindig a sikert akarjuk és a legtöbbet nyújtani. Ez sok motivációt ad" - jellemezte jelenlegi csapatát, az indiai istállót Perez, aztán párhuzamot vont tavalyi munkaadójával. "Minden mérnökünk elsőosztályú - ugyanannyira, mint a McLarennél, márpedig a McLarenről úgy tartják, náluk vannak a legjobb szakemberek.

 

"Bizonyos tekintetben minden sokkal egyszerűbb a Force Indiánál. Csakis a teljesítményre koncentrálnak, és mindenki mindenből a maximumot hozza ki" - vélekedett Perez arról, hogy az alakulat szerényebb háttere előnyt is jelenthet.

 



"Jó munkát végzünk csapatként. Sajnos a szezonom eddig hullámzó volt, különböző technikai gondokkal az elején. Malajziában emiatt elveszítettem egy versenyt (a mexikói nem tudott elrajtolni), néhány időmérőn az elektronika akadályozott, kevésszer pedig ütköztem is. Végeredményben 20 vagy 30 ponttal több lehetne a nevem mellett, de a pozitív, hogy stabilan jó a sebességünk a futamokon."

 

A szezon során Perez eddig 29 pontot gyűjtött össze, ezzel a bajnoki verseny 11. helyén áll. Bár csapattársa, Nico Hülkenberg majd kétszer ennyi egységet szerzett, a csapat egyetlen dobogós helye Bahreinből Perez nevéhez fűződik.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: