DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Button: Csakis az érdekel, hogy az F1-ben maradjak

Jenson Button leszögezte, hogy bár F1-es jövője bizonytalan, egyelőre nem érdeklődik más kategóriák iránt.

A 2009-es szezon világbajnoka, Jenson Button, aki immár ötödik évét teljesítette a McLaren színeiben, többször hangot adott már annak, hogy nagyon szívesen maradna a csapatnál, ám egyelőre nem biztos, hogy erre lehetősége lesz, hiszen a wokingiak sem az ő, sem Kevin Magnussen szerződését nem hosszabbították meg egyelőre. Button jövőjével kapcsolatban így egyre több kérdés merül fel, sokszor szóba kerül az F1-en kívüli folytatás lehetősége is. Maga a pilóta viszont egyelőre gondolni sem szeretne ilyesmire:



 

"Jelenleg csakis az érdekel, hogy az F1-ben maradjak" - nyilatkozta Button az Autosportnak. "Ha van egy nehéz napod, az pokolian tud fájni, hiszen versenyképes akarsz lenni, és harcolni akarsz, de ha utána jön egy jól sikerült időmérő, máris újra sínen vagy. Mindig versenyezni akarsz, az F1 tele van érzelmekkel: fent és lent. Így élem az életem már igen régóta és így is szeretném folytatni. Fiatal vagyok, gyors, és élvezem azt, amiből élek, így hát nem szeretnék ezen változtatni."



 



 

A McLaren részéről természetesen ezúttal sem árultak el semmilyen konkrétumot a jövő évi felállással kapcsolatban, de Eric Boullier legutóbbi nyilatkozatából nem úgy tűnik, mintha feltétlenül változtatni akarnának: "Jenson tudja, hogy az a fontos, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtse be" - mondta Boullier az Autosportnak.



 

"Nem kell bizonyítania semmit, hiszen világbajnok, és sok versenyt nyert már a McLarennek. Persze egyúttal realistának is kell lennünk, hiszen két-három éven belül fel kell majd frissítenünk a felállásunkat, és egyértelmű, hogy időben kezdjük majd el a megfelelő versenyzők keresését" - mondta a francia csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: