DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magnussen tanulóidőszaka még mindig tart

A McLaren fiatal újonca már 11 versenyt teljesített az autóversenyzés legmagasabb kategóriájában, de saját meglátása szerint továbbra is tanul.

"Nehéz kiragadni egyetlen pontot, ahol úgy érzem, fejlődtem" - beszélt eddigi tanulóidőszakáról Kevin Magnussen. "Forma-1-es versenyzőnek lenni egészen más szakma, mint bármi más. Ezért úgy érzem, hogy folyamatosan tanulok az autókról és versenyekről. Ezek sokkal hosszabbak, mint amihez a múltban hozzászoktam, több gumit használunk el, több a bokszkiállás és így tovább. Minden sokkal összetettebb és nagyobb."

 

A dán versenyző nem gondolja, hogy éles határvonalat lehetne húzni: mikor jön el az a pont, amikor már mindent megtanult. "Mindenhez hozzá kell szokni, és nem gondolom, hogy bármikor abba lehet hagyni. Kérdezzék meg Jensont, biztos vagyok benne, hogy ő is tanul még mindig, annak ellenére, hogy ő a mezőny legtapasztaltabbja. De azt hiszem, én jól haladok, ezért várom a szezon utolsó felét.

 



"A csapat most megkapta a lehetőséget, hogy pihenjen, és erősebbnek érezze magát, amikor visszatér, mint valaha. Mindenkinek köszönetet szeretnék mondani az első 11 versenyért - nagyobb dolgokat érhetünk el az év második részében."

 

Magnussen a világbajnokság tizedik pozíciójában áll 37 pontjával, három egységre lemaradva az előtte levő Felipe Massától. Messze legjobb eredményét az ausztrál évadnyitón érte el, ahol harmadikként ért célba - Daniel Ricciardo kizárása után megkapta a második helyért járó pontokat -, azóta legjobbja két hetedik helyezés.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: