DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lowe: A következő szintre juttattam a Mercedest

Paddy Lowe elmondta, a Mercedes Formula-1-es csapatát a következő szintre emelte azóta, hogy a műszaki részleg irányítását átvette Ross Brawntól.

Lowe tavaly júniusban érkezett a Mercedeshez a McLarentől és ő felügyeli a brackley-i csapat műszaki részlegét, miután a korábbi csapatfőnök, 2013 végén bejelentette távozását.

Lowe elmondta, azokra az alapokra épített, amelyet Brawn fektetett le annak érdekében, hogy a Mercedes futamgyőztes csapatból világbajnoki címre esélyes alakulat legyen.

"A csapat az elmúlt két-három évben a fölényre törekedett és a tavalyi évben elkezdett futamokat nyerni és pole pozíciókat szerezni" - nyilatkozta Lowe. "Dicséret illeti Rosst, mivel ő is része volt ennek a folyamatnak. Azt hiszem, érkezésemmel sikerült egy lépcsőfokot előbbre lépni. Nem sok minden változott Ross irányítása óta, inkább csak kiegészítések történtek. Láttam a hézagokat, amelyeket Ross nem fedett be és ezeket próbáltam kitölteni. Alig voltak helyek, ahol azt kellett gondoljam, a korábbi munka helytelen volt és 180 fokos fordulat kell venni. Sokkal inkább a korábban végzett munkát kellett kiegészíteni."




A szakember elmondta, a Formula-1 gyors üteme miatt a régi munkamódszerek nagyon gyorsan elavultak.

"Ross december óta nincs itt és az idő múlik" - tette hozzá Lowe. "A Formula-1 gyors üzlet; nem is emlékszem tavaly decemberre. Ez nem tiszteletlenség Rossszal szemben, de ez egy régi történet. Itt vagyunk, végezzük a dolgunkat és várjuk a következő versenyeket. Ez egy fantasztikus év. Valójában nem is álmodtunk ilyen teljesítményről. Eddig történelmi eredményeket értünk el és szeretnénk ezt folytatni. Sokat követelünk magunkkal szemben, de így működik a Formula-1. A Formula-1 nagyon könyörtelen; csak annyira vagy jó, mint amilyen teljesítményt az utolsó versenyen mutattál. Szóval az a lényeg, hogy ne essünk vissza."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: