DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Senkinek sem kell elvennie a gázról a lábát

A Mercedesnél egyértelműsítették a csapatutasításra vonatkozó szabályt, hogy többé ne ismétlődhessen meg az, ami Magyarországon történt.

A Magyar Nagydíj után az egyik legfőbb beszédtémát a Mercedes csapatutasítása és Lewis Hamilton engedetlensége szolgáltatta, aki nem engedte el maga mellett a tőle eltérő taktikán lévő Nico Rosberget, így sem a csapat, sem a versenyzők nem voltak a legjobb hangulatban, amikor elhagyták a Hungaroringet. Hamilton 20 körrel a futam vége előtt a bokszból rajtolva a harmadik helyen járt, s nem lassított le, hogy elengedje Rosberget, akinek még egy kiállása hátravolt, hanem úgy reagált, hogy ha erőből meg tudja előzni, akkor mehet, nem fog harcolni vele.



 



 

Erre nem került sor, Rosberg nem tudott elég közel kerülni Hamiltonhoz, így végül a pole-ból indulva csak a negyedik helyen zárt. Bár a brackley-iek állítása szerint a Mercedes versenyzői a szezon hátralévő részében is szabadon küzdhetnek, Toto Wolff, a csapat technikai ügyvezetője elmondta, hogy szabályok azért vannak, de sokkal egyértelműbbek, mint korábban voltak:



 



 

"Kiegészítjük a csapaton belüli megállapodást, mégpedig úgy, hogy a hátul lévő versenyzőnek egyértelműen gyorsabbnak kell tűnnie ahhoz, hogy az előzési manőverre utasítást adhassunk" - mondta Wolff a Bildnek. "Senkinek sem kell elvennie a gázról a lábát, a versenyzőink szabadon küzdhetnek a szezon hátralévő részében, amikor a győzelemről van szó."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: