DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren idei autójával 2015-re kísérletezik

A 2014-es szezon nagy változást hozott a Formula-1-ben, de van egy istálló, amelyik erre az évre is csak átmenetként tekint. A McLaren számára csak jövőre kezdődik meg igazán az új éra, amikor Mercedesről Honda motorokra váltanak - ezt szem előtt tartva kezelik a jelenlegi idényt.

Bár a csapat előzetesen hangoztatta, az utolsó mercedeses év ellenére is a győzelem lesz a céljuk idén, egyre inkább úgy tűnik, hogy egy a tavalyihoz hasonló átlag alatti szezont fognak zárni. A fejlesztésekkel ennek ellenére sem állnak le, hiszen azok már a jövőt szem előtt tartva készülnek.

 

"A szabályok a motort és a váltót illetően alapvetően változatlanok maradnak" - mutatott rá Eric Boullier, a csapat versenyigazgatója. "Tehát tovább fejlesztjük az autót és ezt még sokáig folytatni is fogjuk. Az idei modellre felrakott elemek többsége átvihető lesz a jövő évi autóra, szóval úgy is mondhatjuk, hogy a jelenlegi autó a laboratóriumaként szolgál a következőnek."

 



A wokingi gárda a nyári szünetet követő három futamon két komolyabb lépésre is készül, ami bizonyára a teljesítményükben is megmutatkozik majd. "Spában jelentős frissítési csomagunk lesz, majd pedig Szingapúrban egy újabb" - tette hozzá Boullier.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: