DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Maldonado: Spát és Monzát felejtsük el

Amikor arról kérdezték, vajon sikerül-e pontot szereznie az idei évben, Pastor Maldonado gyorsan leszögezte, hogy erre valószínűleg nem a következő két versenyen kerül majd sor.

A két évvel ezelőtt még futamot is nyerő Pastor Maldonado tavaly csupán egyetlen pontot szerzett a teljes szezonban, idén pedig még annyit sem, miközben csapattársa, Romain Grosjean nyolcnál jár, és vele ellentétben a Q3-ba is benézett már az idén. Ehhez persze az is hozzájárul, hogy a Lotusnak nehéz éve van, ám a venezuelai arra számít, hogy a nyári szünetet követően megfordul a csapat szerencséje - amint túlélik Spát és Monzát, melyek bizonyosan nem fekszenek majd a Lotusnak.



 

"Spát és Monzát felejtsük el" - mondta Maldonado az Autosport azon kérdésére, hogy képes lesz-e pontokat szerezni a nyári szünet után. "Ha viszont eljutunk azokra a pályákra, ahol a motor nem annyira fontos, a pontszerző helyekért fogunk majd küzdeni. Lehet, hogy nem mi vagyunk a legjobbak, mindenesetre jó helyzetben vagyunk. Az autó sokkal jobb, javítottunk az egyensúlyon, s magabiztosabb is lettem, mivel jobban megismertem a csapatot."



 



 

A venezuelai az időmérő edzéseken 10-1-es vesztésre áll csapattársával szemben, aki a versenyeken is jobban szerepel nála, ám úgy érzi, a kép csalóka: "Gyakran a csapattársam előtt járok, amikor az autóm nem sérült. Gyors versenyző és nagyon tapasztalt, sokkal több tapasztalata van a csapattal, mint nekem. Tudunk egymástól tanulni, ami nagyon fontos" - mondta Maldonado, akinek már megvan a jövő évi szerződése, de állítja, hogy ez nem befolyásolja teljesítményét:



 

"Mindig arra koncentrálok, hogy a legjobbamat nyújtsam, próbálom a csapatban tartani a lelket, és igyekszem a szezon végéig jó eredményeket elérni. Nehéz megmondani, hogy ez sikerül majd vagy nem, mivel gondjaink vannak az erőforrással, de legalább a háttérben egy olyan csapat dolgozik, mely mindent megtesz azért, hogy jól szerepeljünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: