DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Pirelli már 19 colos gumikat akar

Silverstone-ban mutatkoztak be a 18 colos felnivel ellátott kerekek, amelyek a jövőben érkezhetnek a Forma-1-be, de a Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery úgy gondolja, ha a váltás megtörténik, jöjjenek inkább 19-es abroncsok.

A verseny utáni teszten a Lotus harmadik pilótája, Charles Pic vitte pályára a látványos abroncsokat. A Pirelli közölte, 2016-tól szállítani tudná az új gumikat, most azonban már nem is a 18 inches változat foglalkoztatja őket.

 

"Sok munkát végzünk - a 19 inchre koncentrálunk, hogy őszinte legyek" - mondta Hembery. "Folytatjuk a fejlesztéseket, és saját szemszögünkből elég jól állunk. 18 inches gumijaink vannak mindenhol, a 19 más" - mondta el, miért lenne a nagyobb átmérő jobb választás.

 



A szakembert megkérdezték arról is, milyen szélesek lesznek az új abroncsok. "Erről túl korai lenne beszélni. Attól is függ, miféle változtatások fognak történni aero terén, és mi a szándékuk a felfüggesztéssel. Hallottunk aktív felfüggesztésről is. Nem tudom, hogy lesz belőle valami vagy nem. Sokféle aspektusról beszélnek, ami a mi munkánkra is befolyással van."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: