DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Buttont is meggyőzte a Williams feltámadása

A nagy múltú Williams istálló nehéz évek sora után ismét rendszeres tagja az élmezőnynek. Előretörésük a sokat látott Jenson Buttont is meggyőzte.

A grove-i istálló közelmúltbeli történetére jellemző, hogy sikeresebb és sikertelenebb időszakok váltották egymást. 2012-ben futamot nyertek Pastor Maldonadóval, habár a szezon során nem tudtak kiegyensúlyozott teljesítményt mutatni, a tavalyi év aztán összesen 5 ponttal katasztrofális volt. Ezek után törtek előre idén, egy pole-pozíciót és három dobogós helyet szereztek, a bajnokságban pedig a negyedik helyen állnak, esélyesek a harmadik pozícióra. Jelenleg 27-szer annyi pont áll az istálló neve mellett, mint az elmúlt szezon egészében.

 

"Nagyon sok erőfeszítést tettek azért, hogy jól teljesítsenek ebben az évben" - mondta el Button meglátását az Autosportnak. "Sokat költöttek arra, hogy egy jó csapatot állítsanak össze, főleg aerodinamikai szempontból. Jó munkát végeztek, és örülök, hogy sikeresnek látom Franket és Claire-t."

 



A csapat annak ellenére kapaszkodott a konstruktőri bajnokság élmezőnyébe, hogy nem tudtak minden lehetőséget kihasználni. "Sok pontot veszítettek balesetek miatt, vagy mert nem sikerült mindent kihozni az autóból. Ez jó nekünk, mert különben mérföldekkel előttünk járnának! A fő céljuk, hogy stabil teljesítményt végezzenek, és jó munkát a hétvége során, mert a csomagjuk megvan, hogy gyorsak legyenek."

 

Button jól ismeri a Williams istállót, 2000-ben velük mutatkozott be a Forma-1-ben - balszerencséjére pont egy sikertelenebb időszakban, a Renault-korszak után, de még azelőtt, hogy a BMW-motorokkal visszatértek a rendszeres győztesek közé.

 

Pastor Maldonado, aki tavaly versenyzett a Williamsnél, szintén elmondta véleményét excsapata remekléséről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: