DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hong kongi versenyző kapott F1-es ajánlatot

Ismerős Adderly Fong neve? Nem? Végül is nem csoda, hiszen még csak tavaly mutatkozott be a GP3-as kategóriában. Ehhez képest viszont annál meglepőbb, hogy máris F1-es tesztpilótai ajánlatot kapott a Marussiától.

Pedig Fong eddigi teljesítménye nem mondható valami kimagaslónak az utánpótlás-szériában. 2013-ban két pontot szerzett, idén viszont annyit sem, ráadásul a hockenheimi hétvége után anyagi forrásainak kimerülése miatt távoznia kellett a Jenzer Motorsport csapattól. Ennek fényében nem valami bíztató, hogy a Marussia is pénzt kér a szolgálataiért, de ő mégis boldogan tudatta a világgal a megkeresést.

 

"Nagyon örülök, amiért megkaptam ezt az ajánlatot. Ha sikerülne összeszednem a szükséges szponzori támogatást, eljuthatnék a következő szintre. Persze nehéz lesz összegyűjteni, és valószínűleg egy vállalat segítségére lesz szükségem" - mondta a 24 éves pilóta, aki tizenéves kora óta Európában versenyez.

 



A Marussia a hírek szerint 3 millió eurót kér azért, hogy Fong tesztpilótaként csatlakozhasson hozzájuk - ez az ár bizonyára már néhány pénteki edzésbeugrást is tartalmaz. A pilóta menedzsere elmondta, természetesen nem utasították el az ajánlatot, és továbbra is értékelik a lehetőségeiket.

 

Hong Kongnak, de még Kínának sem volt soha F1-es pilótája - a versenyzéshez legközelebb az a Ma Qing Hua jutott, aki 2012-ben a HRT tesztpilótája volt, idén pedig már a WTCC-ben szerzett futamgyőzelmet a Citroennel.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: