DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bianchi: A tizedik hely nagyon fontos a csapatnak

Bár jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnokságban a Saubert is megelőzve, a Marussia továbbra is arra koncentrál, hogy a Caterhamet legyőzze.

Az elmúlt két évben a Marussia, mellyel első két szezonjában még az a szégyen is megesett, hogy a Hispania/HRT mögött teljesen utolsó helyen zárta a bajnokságot, fokozatosan fejlődött, s idén Monacóban Jules Bianchi révén olyan sikert értek el, amit a három 2010-ben bemutatkozott csapat egyike sem korábban: pontot szereztek, rögtön kettőt. A Marussia ezzel a konstruktőri bajnokság 9. helyén áll, ami azt jelenti, hogy komoly, mintegy 30 millió dollárnyi pénz áll a házhoz, mivel egymás után kétszer a legjobb tízben zárják a bajnokságot.



 



 

Bár jelenleg két pontjukkal a Saubert is megelőzik az összetettben, a Marussia az "örök riválisra", a Caterhamre koncentrál, hiszen elég őket legyőzni a legjobb tíz közé kerüléshez. Ez derül ki a csapat sztárja, Jules Bianchi szavaiból is: "A legjobb védekezés a támadás, szóval folyamatosan támadnunk kell. Mindent meg kell tennünk, hogy az élen maradjunk a Caterhammel szemben, és biztos vagyok benne, hogy erősek is leszünk a szezon végéig. A célunk, hogy a Caterham előtt legyünk, és megszerezzük a bajnokság tizedik helyét, ami nagyon sokat jelentene a csapatnak" - mondta az Autosportnak a francia, aki egyúttal azt is elismerte, hogy nem elégedett a csapat jelenlegi formájával.



 

"Kissé frusztráló, hogy korábban rendszeresen közel voltunk a Q2-höz, most viszont már nem ez a helyzet" - mondta Bianchi, aki Magyarországon bejutott ugyan a második szakaszba, ám ezt két műszaki hibának és a Ferrari Raikkönen kárára elkövetett stratégiai hibájának köszönhette. "Jelenleg ez a helyzet, ezzel kell élnünk, megpróbálni a legjobbat kihozni belőle. A monacói eredményem nagyon fontos volt a szezon szempontjából, de már akkor is tudtam, hogy nem harcolhatunk rendszeresen a pontokért. Erre csakis akkor lehetünk képesek, ha különlegesek a körülmények, de amikor megvolt a lehetőségünk, akkor éltünk is vele" - mondta a Ferrari ülésével is hírbe hozott pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: