DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Fry is az átszervezés áldozata lesz?

Hetekkel azt követően, hogy az első pletyka megjelent, a Ferrari a héten végre hivatalosan is bejelentette, hogy a motorfelelős, Luca Marmorini elhagyja az olasz csapatot. De valószínűleg nem ő csak az egyetlen távozó.

A szakember évtizedekkel ezelőtt kezdte meg a munkát Maranellóban, majd 2009-ben visszatért, miután a Toyota Formula-1-es motorrészlegét vezette. De úgy tűnik, hogy Marmorinit, ahogyan a korábban távozó Stefano Domenicalit is a Ferrari gyenge szerepléséért tették felelőssé.

A Ferrari sajtóközleményében nem említette meg Pat Fry-t, aki 2010-ben érkezett Maranellóba a McLarentől. A hét elején az olasz csapat közölte, Fry állása nincs veszélyben.




1998 és 1999 világbajnoka, Mika Hakkinen, aki a sikeres McLarennél eltöltött évek során Fry-jal dolgozott együtt, szintén hallotta a pletykákat.

A finn szerint Fry hibáztatható azért a nagy baklövésért, melyet a Ferrari a Magyar Nagydíj időmérő edzésén vétett és amelynek köszönhetően Kimi Räikkönen a versenyt csak a mezőny második feléből kezdhette meg.

"Az ilyen dolgok nem történhetnek meg egy olyan szintű csapattal, mint a Ferrari" - közölte Hakkinen. " Csodálkoztam, hogy Pat Fry, akit nagyon jól ismerek, irányítása alatt ilyen komoly hibát vétenek. A vészharangok mindenki számára kongnak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: