DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hosszú távra tervez pilótáival a McLaren

A McLaren közölte, jövő évi pilótafelállása nagymértékben függ attól, hogy mi felel meg a Hondával kialakított hosszú távú terveknek.

A wokingi csapat nyíltan gondolkozik minden lehetőségről 2015-re, mivel jelenlegi pilótáikkal, Jenson Buttonnal és Kevin Magnussennel kötött szerződésük az év végén lejár.

Fernando Alonso az egyik célpont és a versenyigazgató, Eric Boullier közölte, a McLaren kivár addig, míg meg nem tudják, az élpilótáknak milyen terveik lesznek.

"Ha bármely pilóta elérhető lesz a piacon, akkor megkörnyékezzük. Stratégiánk, ezzel nem azt akarom mondani, hogy lecseréljük pilótáinkat, a kivárás. Így várunk addig, míg nem derül ki, mi is lesz a pilótapiacon, nemcsak az idei évben, hanem a következő években is. A terv, hogy a McLarent hosszú időre visszajuttassuk a csúcsra, és tudnunk kell, mit fogunk csinálni három, négy, vagy öt év múlva."




Boullier kijelentése arra enged következtetni, hogy amennyiben nem sikerül a jövő évre egy komolyabb nevet leszerződtetni, akkor az nem fogja befolyásolni azt, hogy 2016-ra, vagy 2017-re újra megpróbálják megszerezni ugyanazt a pilótát.

Ezért elképzelhető, hogy egy rövid távú szerződést kötnek a pilótákkal, miközben arra várnak, hogy Alonso, Vettel, vagy Lewis Hamilton elérhető legyen.

Button szinte majdnem biztos, hogy maradhat a csapatnál 2015-re, annak ellenére, hogy a McLaren Csoport elnökével, Ron Dennisszel komoly szócsatába kerültek.

"Jó munkát végez" - mondta el Buttonról Boullier. "Azt akarjuk, hogy pilótáink folyamatosan 100 százalékon dolgozzanak. Azt akarjuk, hogy mindenki teljesítsen és amikor nem tudod hozni azt a teljesítményt, amit szeretnél, akkor azt néha nehéz elfogadni és bosszús leszel. De ez mindenkire igaz, 100 százalékosan kell dolgoznunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: