DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Toro Rosso nem csak a Renault-t hibáztatja a kiesésekért

Az autó teljesítményével elégedett a Toro Rosso csapatvezetője, a megbízhatósági gondok számával viszont már kevésbé. Franz Tost elismeri, hogy nem csak a Renault, hanem ők maguk is felelősek a túl sok kiesésért.

Az olasz istállónál előnyöket várt attól, hogy Ferrariról Renault motorokra váltott, hiszen így szorosabban együtt tudnak működni az anyacsapat Red Bull-lal, ám nem számítottak arra, hogy a francia cég jelentős hátrányban kezdi a szezont. Noha a Toro Rosso volt a legaktívabb az előszezoni tesztek során a Renault partnerei közül, a hajtáslánc mégis szerepet játszott Jean-Eric Vergne és Danyiil Kvjat néhány idő előtti kiállásában.

 

"Nem állunk a várt szinten a megbízhatóságot tekintve, hiszen az első 18 rajtunk során 8 kiesést szenvedtünk el" - mutatott rá Tost a csapat honlapján közölt értékelésében. "Hozzá kell azonban tennünk, a technikai gondok egy része abból fakad, hogy a hajtáslánccal kapcsolatos problémák miatt a téli teszteken nem tudtunk elég kilométert megtenni. Emiatt még a versenyeken is felmerültek olyan akadályok, amelyeket már korábban meg kellett volna oldani."

 

"Emellett azonban a csapatunk sem volt tökéletes, hiszen elkövettünk néhány hibát, amelyek például a felfüggesztés meghibásodásához is vezettek. A megoldás azonban egyértelmű: egyszerűen fegyelmezettebbnek kell lennünk, ami által elkerülhetjük a hasonló kellemetlenségeket a szezon hátralévő részében."

 



A gondokat felismerve a csapatnál néhány futammal ezelőtt már kijelentették, hogy fokozottabb minőségellenőrzésnek vetik alá az egyes elemeket, aminek talán már érződik is a hatása, hiszen a Brit Nagydíj óta hat rajtjukból csak egyszer nem látták meg a kockás zászlót.

 

13 célba érésükből azonban 8-szor is pontot szereztek, ezzel az aránnyal pedig elégedett Tost. "Az STR9 tempója egyes versenyeken nagyon magas szintet képviselt. Ha visszatekintünk a kezdetekre, láthatjuk, hogy már Melbourne-ben is azonnal kettős pontszerzéssel indítottunk, majd pedig Malajziában és Kínában is a legjobb tíz között álltunk" - mutatott rá.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: