DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottast is szóba hozták a McLarennel

Természetes, hogy amikor egy fiatal tehetség tündökölni kezd, azonnal megindulnak a találgatások a jövőjével kapcsolatban. Menedzsere, Mika Hakkinen nem is lepődik meg azon, hogy Bottas neve is felmerült már a McLarennél.

Hakkinen szerint egyáltalán nem kizárt, hogy a wokingi istálló ismét egy finn pilótával áll majd össze, hiszen ő maga, Kimi Raikkönen és Heikki Kovalainen révén az elmúlt évek összes finnje megfordult náluk.

 

"Jelenleg a két legfelkapottabb név a Formula-1-ben Bottas és Ricciardo" - mondta a Bottas útját egyengető kétszeres bajnok a Hermesnek, majd hozzátette, hogy egyes pletykák máris szóba hozták a McLarent védencével.

 

"Valtteri még mindig fiatal, és csak nemrég került be az F1-be. Ráadásul nem csak a sebessége miatt vonzó. Remekül képes motiválni a csapatot, és olyan atmoszférát teremt, amely elengedhetetlen a sikerhez. Máris érdeklődnek iránta, ami jó dolog. Persze hogy mi történik a jövőben, azt még nem tudhatjuk."

 



Hasonlóan méltatta a Williams tehetségét Hakkinen korábbi csapattársa, David Coulthard is, aki felfigyelt a két finn közötti hasonlóságra is.

 

"Valtteri egy kicsit olyan, mint Mika: egyáltalán nem mutat érzelmeket, ami sokat segít az F1 nagy hajtásában. Mika nem sok emberrel szokott együttdolgozni, szóval már az is sokat elmond, hogy felkarolta őt" - mondta a BBC kommentátoraként dolgozó Coulthard.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: