DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Montezemolo és Lauda máshogy látják az F1 jövőjét

A Ferrari és a Mercedes elnöke a nyári szünetben leül majd a Formula-1 jövőjéről egyeztetni egymással - az álláspontok egyelőre nem egyeznek.

Az F1-es csapatfőnökök tegnapra tervezett londoni csúcstalálkozóját, melyen a nézettség csökkenésének megállítási lehetőségeiről tárgyaltak volna, végül elhalasztották, ám nem ez az egyetlen közelgő találkozó, melyen a Formula-1 jövőjéről folyik majd a szó. A Mercedes és a Ferrari elnöke, Niki Lauda és Luca di Montezemolo hamarosan Caprin ülnek majd le egyeztetni egymással, hogy megvitassák az általuk követendőnek tartott irányvonalakat.



 

Luca di Montezemolónak technikai szempontból három fő célja van: 1) A szezonközi motorfejlesztések legalább részleges engedélyezése, hogy reagálni lehessen az olyan fölényre, mint az idei évben a Mercedes erőforrásáé; 2) Nagyobb hangsúly a kutató-fejlesztő munkára, a korlátozások csökkentése; 3) Több tesztlehetőség, melyeket egyúttal arra is ki lehet használni, hogy a közönséget közelebb hozzák a Formula-1-hez.



 



 

Niki Lauda ezekkel a felvetésekkel nem teljesen ért egyet, különösen az elsővel, mivel a motorok éves költsége jelenleg 18-21 millió euró közt mozog, ám a fejlesztés engedélyezésével ez drámaian megnőhet. Az osztrákok háromszoros világbajnoka egészen más területeken változtatna, mindenekelőtt a büntetési rendszert vizsgálná felül, ahogy annak már korábban többször hangot adott.



 

Az utolsó klasszikus európai futam, a szeptemberi Olasz Nagydíj előtt egy újabb találkozóra sor kerül majd, méghozzá jóval szélesebb körben: Montezemolo többek közt médiaszakértőket hívott össze, hogy a Formula-1 előtt álló kihívásokról beszéljenek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: