DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams fejleszt, a második hely a csapat célja

A Williams teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley leszögezte: hisz abban, hogy a csapata meg tudja szerezni a konstruktőri bajnokság második helyét.

A Williams az elmúlt időben rendre a második leggyorsabb autó volt a Mercedes után, s Valtteri Bottas zsinórban három dobogót is szerzett a Magyar Nagydíjat megelőzően, a Hungaroringen azonban kissé visszaesett a csapat teljesítménye, s csak a negyedik erő voltak a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari mögött - így ráadásul a konstruktőri pontversenyben is visszább csúsztak egy helyet. A csapat teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley bízik abban, hogy ez csupán pillanatnyi visszaesés volt, s a Williams Spában visszatér a nyár nagy részében mutatott formájához, ami akár bajnoki ezüstérmet is érhet a csapat számára:



 

"Az a célunk, hogy megszerezzük a második helyet a bajnokságban, és ezt el is érhetjük" - mondta Smedley, aki hangsúlyozta, hogy nem tekinthető reális eredménynek, ami Magyarországon történt: "Azt hiszem, az előző verseny kissé anomália volt, ha az előző öt futam eredményeit áttekintjük. Most viszont két olyan verseny jön, ahol hasznosíthatjuk az autónk adottságait. Úgy véljük, hogy ezek a pályák fekszenek majd nekünk, ebből hasznot kell hajtanunk, és jó eredményt kell elérnünk."



 



 

Smedley azt is leszögezte, hogy a Williams folyamatosan fejleszt, és nem kezd a következő idényre koncentrálni: "A forrásaink is korlátozottak, és a szabályok miatt a fejlesztésre fordítható idő is, így meg kellett hoznunk bizonyos döntéseket arról, mennyire fejlesztjük az idei autót, és mennyi erőforrást csoportosítunk át a jövő évi versenygépre. Jelenleg ennek az autónak a fejlesztése zajlik gőzerővel, mivel továbbra is a második hely a célunk. Persze ez versenyről versenyre alakul, de nagyjából azért van egy tervünk, amit kicsit módosíthatunk attól függően, hogy hogy állunk a bajnokságban" - mondta a korábban hosszú éveken át a Ferrarinál dolgozó mérnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: