DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kvjat a jövő szupersztárja?

A korábbi pilóta, Marc Surer szerint a jövő tehetsége a Toro Rossónál az idei évben bemutatkozó Danyiil Kvjat lehet.

"Kvjat. Ő a jövő nagy pilótája" - mondta el Surer, hivatkozva az oroszra. "A GP3-ból érkezett a Formula-1-be, de nem engedte meg magának azt a luxust, mint Valtteri Bottas, aki éveket tanult tesztpilótaként. Az orosz pilótát mélyvízbe dobták, de jól végi a munkáját. Nagyon lenyűgözőnek tartom teljesítményét."

Kvjat a legújabb feltörekvő tagja a Red Bull pilótaprogramjának, ahol olyan pilótákat neveltek ki, mint Ricciardo és Sebastian Vettel.

Az orosz pilóta jelenleg a Toro Rossónál versenyez, a Red Bull junior csapatánál, melyet Franz Tost vezet.

"Fantasztikus munkát végez" - mondta el Tost. "Figyelembe kell venni, hogy kevés kilométert teljesített a szezon előtt, nagyon jól vezet, megmutatta, hogy természetes sebességgel rendelkezik. Ugyanakkor nem szenvedett baleseteket, de nem is hibázott."




Kvjat idei teljesítménye veszélyt jelenthet jelenlegi csapattársára, Jean-Eric Vergne-re, aki harmadik Formula-1-es szezonjában gyengébb teljesítményt nyújt. Elképzelhető, hogy a francia pilóta az év végén távozik és helyét a következő reménység, Carlos Sainz Junior veszi át.

"Vergne több megbízhatósági problémával küzdött, de amikor autójára rendben volt, akkor jó munkát végzett" - mondta el Tost francia pilótája teljesítményéről. "Tapasztalatának köszönhetően sokat segít a csapat műszaki fejlődésében és meggyőződésem, hogy még jobb teljesítményt fog nyújtani."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: