DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kyalami megmenekül - A Porsche az új tulajdonos

A híres dél-afrikai versenypályát a német autómárka vásárolta meg, így biztosan nem kerül arra a sorsra, amelytől korábban tartani lehetett.

Az elmúlt héten számoltunk be róla, hogy a pályát birtokló céget felszámolták, ezért a létesítményt elárverezik. A jelentkezők között voltak olyanok is, akik nem tartották volna meg az aszfaltcsíkot, hanem megsemmisítették volna azt, hogy a helyére más épüljön.

 

A győztes ajánlatot 19,5 millió dollárért azonban a Porsche Dél-Afrika vezérigazgatója tette meg. Az autógyár tervei egyelőre nem ismertek, de az biztosra vehető, hogy a pálya elkerüli a méltatlan sorsot.

 



Kyalamiban nem kevesebb, mint 20 Forma-1-es vb-futamot rendeztek 1967 és 1993 között. Alain Prost az utolsó versenyző, aki nyerni tudott a pályán a szezon évadnyitóján a Williamsszel abban az idényben, amely során negyedik bajnoki címét szerezte. De győzelmet ünnepelhetett itt többek között Gilles Villeneuve, Jackie Stewart és Niki Lauda is, utóbbi három sikerével a Johannesburg közeli helyszín legeredményesebbje, valamint egy hazai versenyző, az 1979-ben világbajnokká váló Jody Scheckter.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: