DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Lauda: Nem kell Briatore

Bernie Ecclestone azt akarja, hogy Flavio Briatore újra munkát vállaljon a Forma-1-ben: ötleteivel segítsen visszafordítani a csökkenő népszerűséget. A mercedeses Niki Lauda szerint a sportnak nincs szüksége a botrányos előéletű korábbi csapatfőnökre. Az osztrák meglepően nyilatkozott a hockenheimi verseny port kavaró incidenséről.

"Miért lenne szükségünk Flavióra?" - tette fel a kérdést a csapatelnök Lauda. "Bernie itt a felelős, és neki is kellene maradnia. Együtt gondolkodhatnánk Bernie-vel, ő amúgy is mestere annak, amit meg lehetne változtatni."

 

Lauda véleménye éppen ellentmond annak, amit felettese, a Daimler elnöke, Dieter Zetsche jelentett ki korábban: ő pont azt nyilatkozta, Ecclestone-nak ki kellene engednie markából az F1 marketingje feletti uralmat, és egy szakértőnek átadnia - habár aligha gondolhatott Briatorére.

 

Ecclestone egyébként nem ragaszkodik Briatore érkezéséhez: a német Auto Motor und Sportnak elárulta, a csapatoknak felajánlotta, hogy a javaslatokat közös összefogással, az olasz nélkül is meghozhatják.

 



Niki Lauda közben úgy nyilatkozott, már lát pozitív lépéseket, elsősorban a versenybírák enyhülésének köszönhetően - bár hogy mi számít pozitívnak, tőle megszokott módon egyénien látja. "Nagyszerű változás volt, hogy a stewardok már nem nyúlnak bele annyira a dolgokba, mint eddig. A Sauber a pálya közepén izgalmas volt. Ha bejött volna a biztonsági autó, mindenki unatkozik" - mondta az egyébként sokak által érthetetlennek tartott döntésről.

 

"Szóval Hockenheim előrelépés volt, és Magyarországon sem vizsgáltak meg dolgokat, amelyeket vizsgálhattak volna. A jó irányba tartunk."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: