DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Force India: Sosem becsüljük le az ellenfeleket

Az indiai istálló a közelmúltban veszítette el a bajnokság negyedik helyét a Williamsszel szemben, a csapat vezetője, Vijay Mallya abban bízik, még sikerül visszaszerezniük a pozíciót.

Nico Hülkenberg és Sergio Perez, a csapat mindkét versenyzője kiesett a Magyar Nagydíjról, így a Williams fölénye 37 egységre nőtt, továbbá a McLaren is egyetlen pontra közelítette meg őket. A Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújából azonban kiderült, Mallya ennek ellenére bizakodó.

 

"Utolérhetjük a Williamst? Igen, képesek lehetünk rá. Nagy erőfeszítésekkel kell dolgoznunk rajta, de még mindig hosszú út áll előttünk. Ők jó munkát végeztek és dicséretet érdemelnek. Hozzánk hasonlóan kis csapatként, váratlanul szerepelnek jól. A lehetőség ott van" - az idei szezonban jól teljesítő két istállónak egy közös pontja van: a Mercedes erőforrások.

 



Mallya egyben nagyszerű előrelépésként értékelte a szezont. "Ez egy fantasztikus számadás a csapattól. Néhány éve még küzdenünk kellett egyetlen pontért is. Nagy lépést tettünk előre. De mindig megmondom a többieknek: soha ne becsüljék le az ellenfeleket. És ez nem is áll szándékunkban. Tovább kell fejlesztenünk az autónkat, mert a következő szezon is ezen fog alapulni."

 

A csapat eredményesebb versenyzője, Nico Hülkenberg a bajnokság hetedik helyén áll, Sergio Perez pedig - aki 11. az összetettben - Bahreinben dobogóra juttatta az istállót.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: