DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Pereli a Caterham a perelni készülő elbocsátott dolgozókat

A kiscsapat több mint 40 dolgozót bocsátott el a közelmúltban, akik az eljárás jogszerűtlensége miatt úgy döntöttek, bírósági útra lépnek korábbi munkaadójuk ellen. A Caterham ma közleményben tudatta: a jó hírnév megsértése miatt ők is beperelik ezeket a dolgozókat.

A közel 50 munkatárs elbocsátása az Egyesült Királyság munkajogi törvényébe ütközött - nem értesítették őket előre és nem is egyeztettek -, a sértettek ezért döntöttek úgy, hogy bírósághoz fordulnak. Jogi képviselőjük az FIA-nak is írt, hogy vizsgálják meg a kiscsapat előző hónapban történt tulajdonosváltását, amelynek következménye lett a leépítés.

 

A csapat ma hivatalos közleményben tudatta: "Nagy aggodalommal olvastuk a közelmúlt beszámolóit személyek egy csoportjáról, akik azt állítják, igazságtalanul lettek elbocsátva a Forma-1-es csapattól annak tulajdonosi átvétele után." A bejelentés ezután közölte: mindegyik elbocsátott alkalmazott és az őket képviselők ellen is jogi lépéseket fognak tenni, mivel a tények eltorzításával kárt okoztak a csapatnak.

 



A csapat azt állítja, olyan vádak jutottak el hozzájuk, hogy az alkalmazottak nem kapták meg júliusi fizetésüket, amely nem igaz: a dolgozóknak teljes bérüket eljuttatták már július 25-én. Abba is belekötöttek, hogy a kirúgott alkalmazottak azt tüntették fel, a "Caterham F1 Team" bocsátotta el őket, nem a céget nevezték meg, amely az istálló Forma-1-es licencének birtokosa.

 

A közlemény az elbocsátás jogsértő módjáról - amely miatt az alkalmazottak valójában perelnek - egy szót sem ejtett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: