DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone fizetne, hogy véget érjen pere

Bernie Ecclestone kezd belefáradni hosszú hónapok óta tartó bírósági ügyébe, ezért 20 millió fontot fizetne az őt beperelő német banknak, hogy vonja vissza a megvesztegetési vádakat.

A vádak szerint a 83 esztendős üzletember 44 millió dolláros kenőpénzt fizetett a BayernLB egyik dolgozójának, Gerhard Gribkowskynak. Ez akkor történt, amikor a BayernLB eladni készült tulajdonrészét a Forma-1-ben: Ecclestone célja a megvesztegetéssel az lehetett, hogy a jelenlegi tulajdonossal, a CVC Capitallel egyezzenek meg.

 

Gribkowsky azóta nyolc és fél éves börtönbüntetését tölti ugyancsak megvesztegetés, bizalommal való visszaélés és adócsalás miatt. Ecclestone tárgyalása Münchenben áprilisban kezdődött, az üzletember pedig azt vallotta, azért fizetett Gribkowskynak, mert az megzsarolta őt.

 



Az ügy a kitűzött menetrend alapján októberben fog véget érni, a Bloomberg jelentése alapján azonban Ecclestone "különösen megerőltetőnek" tartja a rendszeres megjelenéseket, és szeretné olyan gyorsan lezárni a pert, amennyire lehetséges. Védői elmondták, ezért fizetne 20 millió fontot a BayernLB-nek.

 

A német DPA hírügynökség szerint az ötletet védőügyvédei adták Ecclestone-nak, annak ellenére, hogy hangsúlyozták, a bank nem szenvedett pénzügyi veszteséget a történtek miatt. Mivel azonban az ügy büntetőper, a bírónak kell majd eldöntenie, a vádakat ejteni lehet vagy sem. A védők ma adták be az erre vonatkozó kérelmet.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: