DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ausztrália utolsó világbajnokát is meggyőzte Ricciardo

""Nem véletlenül van méhészborz a sisakja hátulján" - mondta a Red Bull versenyzőjéről Alan Jones, 1980 legjobbja.

A Magyar Nagydíjon pályafutása második győzelmét - egyben a második, nem Mercedes által elért idei sikert - szerezte meg Daniel Ricciardo, akiről riválisai, Lewis Hamilton és Fernando Alonso is elismerően nyilatkoztak: bekerült a Forma-1 legjobbjai közé. Ausztrália második világbajnoka, Alan Jones szintén hasonlóan beszélt honfitársáról.

 

"Úgy gondolom, hogy ahogy Daniel vezetett, az példamutató. Tökéletes munkával vigyázott a gumijaira, sok érettséget mutatott, és szerintem most már végleg bebetonozta magát a csapatba. Most már az esélyesek közé tartozik, efelől nincs kétségem" - mondta a Reutersnek a most 67 éves versenyző.

 

"Idén nem volt neki könnyű, mert a Mercedes egy ugrással mindenki más előtt jár. Adjanak neki egy jó autót jövőre. Ha a Mercedes-motort abba a hitvány Red Bullba tennék, ő is állandóan a győzelmekért harcolna. Vagy adjanak neki egy Mercedest, mert bebizonyított, hogy rendszeresen a legjobb négy között tud lenni. A legjobbakkal tudja tartani a lépést. Nem keveredik balesetekbe."

 



"Babaarcú gyilkosnak szoktam hívni. Nem véletlenül van méhészborz a sisakja hátulján. Barátságos fiú, aki mindig mosolyog, de amikor számít, akkor szarvakat növeszt, amikor a fara az autóban van" - fogalmazott sajátosan Jones.

 

Pontosan 35 évvel ezelőtt, 1979. július 29-én Alan Jones először nyert futamot a Williams csapat színeiben Hockenheimben. Rögtön győzött a következő kettőn is, a szezont pedig harmadikként zárta. Egy évvel később világbajnok lett, nevéhez fűződik a Williams első sikere. Több mint három évtizeddel később nem csak egy honfitársa, de egykori csapata ismét rendszeresen a legjobbak között van.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: