DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hornernek tetszett Hamilton engedetlensége

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy vélekedik, Lewis Hamilton jól tette, hogy megtagadta a Mercedes csapatutasítását. A rivális istálló döntését értetlenül fogadta.

"Nyilvánvaló, hogy ez egy nehéz szituáció, mivel a csapatnak is vannak céljai, és a versenyzőknek is" - magyarázta Horner a Magyar Nagydíjon történt eseményeket. "Az érdekesség a Mercedesnél ebben az évben az, hogy amúgy is olyan nagy előnyük van, hogy hagyhatnák a versenyzőiket versenyezni, nincsenek veszélyben a konstruktőri bajnokságban."

 

A két kiálláson teljesítő Hamiltont arra kérte csapata, hogy engedje el Nico Rosberget, aki három kiállás mellett döntött, és az utolsó még hátravolt. Hamilton a kérésnek nem tett eleget. A friss gumikon Rosberg az utolsó előtti körben utolérte a britet, megelőzni azonban nem tudta. Ez alighanem máshogy alakult volna, ha Hamilton utat enged a bajnokság éllovasának.

 



"Meg tudom érteni Lewist. Nico ellen harcol, és ha hagyja neki, hogy kihozza a maximumot a stratégiából, magának okoz csak nehézséget. Teljesen érthető, hogy azt mondta: köszönöm, ma nem." Horner értetlenül állt az előtt, miért szólította fel a csapat versenyzőjét. "Egész évben hagyták, hogy szabadon versenyezzenek egymás ellen, ezért furcsa volt, ami most történt."

 

Horner csapata, a Red Bull nincs ellenére az efféle, gumistratégiához kapcsolódó felszólításoknak: a Kínai Nagydíjon Sebastian Vettelt kérték meg, álljon félre Daniel Ricciardo előtt. Vettel nem engedelmeskedett rögtön, de kicsit később elengedte a gyorsabb ausztrált.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: