DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Rosberg: Nyilvánvalóan nem jó, hogy Hamilton nem engedett el

A világbajnokságot vezető Nico Rosberg lett az áldozata a csapatutasításnak, mercedeses csapattársát és bajnoki riválisát arra utasították a Magyar Nagydíjon, hogy engedje el a németet, de ezt nem tette meg.

Mercedes vezetői a nyári szünet alatt mindkét pilótájával elbeszélget arról, hogyan kell kezelni a helyzetet, amikor a Formula-1 világbajnoki címéért küzdenek.

A Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo nyerte a magyar futamot, de Toto Wolff beismerte, Nico Rosberg állhatott volna fel a dobogó legfelső fokára, amennyiben Lewis Hamilton engedelmeskedik a csapat kérésének.

Német források szerint ugyan Rosberg próbált nyugodt maradni, de válaszul a vasárnapi verseny végeredményére, a futam utáni nyilatkozatok során fordítva viselte sapkáját.

"Ez annyira elméleti dolog. Nem tudom..." - válaszolt arra a kérdésre, Wolff kijelentése megállja-e a helyét, valóban Hamilton ellenkezésével a futamgyőzelmet szalasztották-e el.




De a mondat közben meggondolta magát: "Nem, nem - maradjunk annál, amit Toto mondott. Minden adatot látott - maradjunk az ő véleményénél. Ő a legjobb személy, aki erről tud valamit."

Rosberg szerint Hamiltonnak engedelmeskednie kellett volna a csapatnak.

"Lewis nem engedett el, bár utasították erre" - tette hozzá a német. "Nyilvánvalóan ez nem jó."

Ezt követően Rosberg lezárta a témát: "Sajnálom, nem akarok erről semmit mondani. Nem tudom, Lewis mit mondott. Mindenki láthatta mi történt. Nagyon nyilvánvaló volt, minden a rádión zajlott, de jobb, ha erről zárt ajtók mögött beszélgetünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: