DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Akár több év is lehet a lemaradásunk

A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci hangsúlyozta, az istálló csak mérsékelten örülhet a Magyar Nagydíjon elért eredményének, hiszen a mezőnyben elfoglalt helyük ezáltal szemernyit sem változott.

Fernando Alonso és Kimi Raikkönen is idei legjobb helyezését érte el a Hungaroringen, ezáltal 7 ponttal többet szereztek, mint korábbi legjobb 2014-es futamukon, Kínában, és egyúttal visszavették a konstruktőri harmadik helyet a Williamstől.

 

"Biztató az eredmény, de helyén kell kezelnünkezt a 2. és 6. pozíciót. A többi csapat erősségeit elmosta az időjárás és a pálya karakterisztikája" - mondta Mattiacci.

 

"Óvatosan kell bánnunk a lelkesedéssel, hiszen nem azért vagyunk itt, hogy a második és a hatodik helyen végezzünk, ezért ez nem is tántorít el minket a céljainktól."

 



A csapatvezető elégedetten figyelte, ahogy Raikkönen az istálló által eltaktikázott időmérő után tíz helyet javítva a rajtpozícióján végre kifogástalan versenyt tudott produkálni.

 

"örülök, hogy Kimi visszatért, nagyszerű versenyt futott, mint ahogy Fernando is. Ám továbbra is 1,2 másodperc a hátrányunk a mezőny elejéhez képest, ami több hónap vagy akár több év munkának felel meg."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: