DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

30 millió euró - Ennyi Hamilton éves fizetési igénye

Német sajtóértesülések szerint Lewis Hamilton fizetésemelést szeretne a Mercedesnél - 90 millió eurót kérne három szezonra.

2015 végén jár le Lewis Hamilton szerződése a Mercedesnél, mivel pedig csapattársa, Nico Rosberg a közelmúltban hosszabbított, a találgatás nagy erővel beindult: mi lesz a brit pilóta jövője. Rosberg három évre 55 millió eurót (évente 18-at) fog kapni - a német Bild-Zeitung szerint Hamilton ennél jóval többet, 90 milliót szeretne. Ez évi 30 milliót jelentene a 20-hoz képest, amelyet a The Richest magazin alapján 2014-ben keres. Arányokban így is javulna Rosberg bérezése, a német idén 11 millió euróért harcol a győzelmekért.

 

De felmerült az a lehetőség is, hogy a Mercedes nem hosszabbít Hamiltonnal, hanem Sebastian Vettel érkezik helyére a Red Bulltól. A Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda szerint azonban a pletykát csak Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója gerjeszti, és csak árt Vettelnek - aki előtt bezárulnak a lehetőségek azzal, hogy az istállók kénytelenek cáfolni a feltételezéseket.

 



"Az évnek ebben a szakaszában ez teljesen normális" - vélekedett a találgatásokról Helmut Marko. A tanácsadó, aki valójában hatalmas befolyással rendelkezik a Red Bull berkein belül tekintettel az igazolásokra, minden nagydíj minden napján együtt reggelizik, ebédel és vacsorázik honfitársával, Laudával. Amikor a Sky televízió arról kérdezte, tényleg megkereste-e Vettelt a Mercedes, csak így nyilatkozott: "Erről őt kéne megkérdezni."

 

Hamilton 30 milliós álomfizetése 9 és negyedmilliárd forintnak felel meg.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: