DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Rosberg: A csapat azt mondta, Hamilton el fog engedni

Újra felforrósodhat a hangulat a Mercedes háza táján: a Magyar Nagydíj során a csapat megkérte versenyzőjét, Lewis Hamiltont, hogy engedje el Nico Rosberget, de a brit nem tett eleget a kérésnek. Hamilton után Rosberg és a vezetőségtől Toto Wolff is megszólalt a kérdésben.

Lewis Hamilton kettő, Rosberg három kiállással teljesítette a hungaroringi versenyt, emiatt kérte azt a csapat Hamiltontól a verseny kétharmadánál, hogy engedje el kollégáját. A brit megtagadta a kérést, Rosberg pedig nyolc körön keresztül utolsó kiállásáig mögötte maradt. A bajnokság éllovasa friss gumijaival ledolgozta a kiállás jelentette különbséget, és az utolsó két körben érte utol Hamiltont. Nem sikerült megelőznie őt, de tempójából kiindulva más is történhetett volna, ha Hamilton félreáll útjából.

 

A futam után a brit úgy nyilatkozott, megdöbbentette, amikor meghallotta, mire kéri őt istállója. "Attól még, hogy eggyel többször kiállt, nem jelenti azt, hogy nem ugyanabban a versenyben versenyzünk. Ha elengedem, akkor elhúzott volna, később pedig megint utolér" - magyarázta a bokszutcából dobogóig jutó versenyző.

 



"A csapat azt mondta, el fog engedni engem, de nem tudom, mi történt" - reflektált az esetre Rosberg is a Sky Sportsnak. "Ezt csapaton belül kell átbeszélnünk. De még mindig vezetem a bajnokságot, és támadási üzemmódban fogok visszatérni a nyári szünetből. Lehetőségem lett volna az utolsó körben, és igazán bosszús vagyok, hogy nem sikerült kihasználnom. Lewis egy kis hibát vétett az első kanyarban."

 

Végezetül - röviden - a csapat üzleti ügyvezetője, Wolff is elmondta saját verzióját a történtekről. "A világbajnokságért harcolnak. Nem volt könnyű ezt kérni tőlük, de az éremnek mindig két oldala van" - mondta Wolff, aki azt is hozzátette, az első biztonsági autós fázis miatt került Rosberg annyira hátra, hogy nem harcolhatott a győzelemért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: