DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: A biztonsági autó elrontotta a versenyemet

Nico Rosberg úgy érzi, a biztonsági autó első alkalommal történt pályára küldése elvette az esélyt arra, hogy megnyerje a Magyar Nagydíjat.

Rosberg a vizes pályán a pole pozícióból indult, majd a biztonsági autót pályára küldték Marcus Ericsson balesete miatt.

Rosberg, több pilótával együtt a biztonsági autós tábla felmutatásakor már elhagyta a boxbejáratot, így egy újabb kört kellett megtennie, ennek eredményeként visszaestek a mezőnyben.

A német pilóta végül a negyedik helyen zárt, habár előnye az egyéni bajnokságban még 11 pont csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben.

"Az első biztonsági autó a lehető legrosszabb pillanatban jött. Nagyon elrontotta versenyem, pedig addig jól mentem. Nem szokatlan, hogy a dolgok rosszul alakulnak. A stratégia sem volt jó. Esélyem volt megelőzni Hamiltont az utolsó körben, de nagyon sajnálatos, hogy nem sikerült. Lewis hibázott, próbáltam a külső íven előzni, de nem sikerült."




A Mercedes Motorsport igazgatója, Toto Wolff egyetért azzal, hogy Rosberg versenyének sokat ártott a biztonsági autós fázis.

"Nem volt szerencsénk a biztonsági autóval, komoly előnyünk volt, az első három helyezett végül a 4., 7., 8. helyen végzett, de ilyen a versenyzés. A biztonsági autó azt követően érkezett, hogy az élen állók elhagyták a célegyenest. Nico, Sebastian (Vettel) és Valtteri (Bottas) semmit sem tehetett."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: