DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen nem számít előrelépésre

Kimi Raikkönen nem hiszi, hogy a nyári szünetet követően jelentős változások történnek majd a Ferrarinál.

A finn pilóta idei legjobb eredményét érte el a hungaroringi hatodik helyével, miután egy stratégiai hiba után csak a 16. helyről indulhatott.

"Igen, a tegnapi hiba után egy ilyen eredmény erősnek mondható, hiányzott az egyenesbeli sebesség és nehéz volt a Saubert megelőzni a verseny közepén a DRS-szel, így nyilvánvalóan kissé trükkös volt, de sikerült pozíciót szerezni" - mondta el Raikkönen arra a kérdésre, hogy a hatodik volt-e a legjobb eredmény, amire számított. "Gyorsabbak voltunk, mint a Williams, de nem tudtam előzni."




Raikkönen bízik abban, hogy a szezon második felében erősebb lesz, de nem számít nagy különbségre a nyári szünet után.

"Remélem, hogy a szezon második fele jobb lesz, mint az első, de nyilvánvalóan egy kicsivel jobb nap nem változtat sokat a helyzeten. Nem szünteti meg a hibákat és azokat a problémákat, amelyeket ki kell javítani, csapatként is jobban kell dolgoznunk. A mai délután ezen nem változtat; sok dolgot kell elvégezni, hogy oda kerüljünk, ahová szeretnénk. Bízom a csapatban, képesek leszünk felzárkózni. Néhány jel mutatkozott már ma, jó sebességgel rendelkeztünk, de a rajtpozíciónkból nehéz volt jobb eredményt elérni. Nem hiszem, hogy nagy különbség lesz három, vagy négy hét múlva, de a jövő évre elképzelhető. Próbálunk javítani a helyzeten és javulni a második félévben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: