DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mattiacci: Kockáztattunk és bejött

A Magyar Nagydíj időmérő edzésén a Ferrari stratégiai hibát vétett. Szombaton délután a csapatfőnök, Marco Mattiacci nem akart nyilatkozni, de vasárnap elnézést kért a sajtó munkatársaitól és összegezte a hétvége eredményét.

"Először is, szeretnék elnézést kérni a tegnapi napért" - kezdte Mattiacci. "Egy ilyen időmérő edzés után nem könnyű irányítani az érzelmeket, sajnálom."

A vasárnapi versenyen Alonso dobogós helyet ért el és a Kínai Nagydíj után Magyarországon ismét pezsgőzhetett a spanyol pilóta.

"Fenomenális verseny egy nagyon nehéz hétvégén. Kiváló teljesítmény Fernandótól és Kimitől, csodálatos csapatmunka. Amikor ennyire összetett a hétvége, nem könnyű mindent jól csinálni. Folytatni kell a fejlődést, de azt elmondhatjuk, a mai nap jó irányt mutat ebben. Ez az eredmény nagyon fontos volt a hangulat szempontjából. Nem esünk eufórikus hangulatba, mert sok munka áll előttünk. Ennek ellenére fontos volt, hogy megmutassuk, milyen karakterrel rendelkezik a csapat."




Alonso a futam során hosszú etapot teljesített utolsó szett abroncsán, végül az első helyről a másodikra csúszott vissza az utolsó előtti körben.

"Úgy döntöttünk, nem állunk ki kerékcserére" - magyarázta Mattiacci. "A csapat nagy kockázatot vállalt, de kifizetődő volt. Fernando az első helyért harcolt, de végül második lett. Ez bizonyítja, a csapat bátor a kockázatos döntések meghozatalakor."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: