DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ez történt eddig a Magyar Nagydíj hétvégéjén

Az alábbi cikkben röviden összefoglaljuk, mi minden történt a Magyar Nagydíj helyszínén a futam kezdetét megelőzően.

A hétvége krónikájában természetesen a legfontosabb helyre kívánkozik, hogy Nico Rosberg szerezte meg a pole-pozíciót az időmérő edzésen, miután csapattársa, Lewis Hamilton autója kigyulladt, és már a Q1-ben kiszállt a küzdelemből. A versenyt a bokszból kezdő Hamilton, akinek autóját teljesen újjá kellett építeni, úgy nyilatkozott, hogy talán még a pontszerzésért is meg kell izzadnia a hamarosan kezdődő futamon, mások, így például Alonso viszont úgy vélik, hogy nem lesz gondja a britnek a felzárkózással. Rosberg, aki pole-pozícióját követően Zsámbékra repült, nagyon szimpatikusan nyilatkozott pórul járt csapattársáról, míg Toto Wolff ügyvezető elmondta, hogy megérti azokat a rajongókat, akik fel vannak háborodva a történteken.

 

Az edzés másik nagy vesztese Kimi Raikkönen volt, aki stratégiai hiba miatt maradt le a Q2-ről. A finn később hangsúlyozta, hogy nem haragszik csapatára, az ilyen hibák megtörténnek. Hasonlóan bosszús lehetett Pastor Maldonado, Danyiil Kvjat és Kevin Magnussen is az edzés után: a venezuelai műszaki hiba miatt mért kört sem tudott megtenni, az orosz megpördülése miatt nem jutott a Q3-ba, míg a dán a nedves pályán összetörte autóját, és kénytelen lesz a bokszból rajtolni. Magnussen később a Formula.hu-nak is beszélt a balesetről, ahogy Felipe Massa is csapattársához képest gyengébb teljesítményének okairól.

 



A hétvége eddigi legfontosabb képe

 

Nem csak a pályán zajló eseményektől volt hangos a paddock Magyarországon, a csapatvezetők ugyanis, akiket pénteken egyes újságírók alaposan felbosszantottak, összeültek, hogy a nézettség javításáról elmélkedjenek. Az ötletek közt felmerült a súlykompenzációs rendszer bevezetése, mely minden bizonnyal nagy vihart kavarna, de ezt egyelőre nem kezelhetjük tényként. Azt viszont igen, hogy a korábban a Formula-1-től éveken át eltiltott Flavio Briatore ismét szerepet vállal a sportágban, ő vezeti majd a népszerűség növelésén dolgozó munkacsoportot.

 

Ahogy azt nyár közepén megszokhattuk, egyre több átigazolási pletykáról lehet hallani mostanában. Grosjean a Formula.hu-nak is rejtelmesen nyilatkozott a McLarenhez szerződéséről szóló pletykákról, s egy későbbi nyilatkozatából is úgy tűnik, hogy valóban átigazolhat Wokingba, akik azt viszont leszögezték, hogy Valtteri Bottas megszerzésével nem próbálkoznak. A Ferraritól korábbi kijelentéséért bocsánatot kérő Niki Lauda több ízben is nyilatkozott a Sebastian Vettelről szóló pletykákról, ennél azonban jóval komolyabbnak tűnik Kamui Kobayashi helyzete, akit elmondása szerint bármelyik pillanatban elküldhetnek a Caterham csapatától.

 

Ez történt eddig, a lényeg azonban még hátra van, rövidesen kezdődik a 29. Magyar Nagydíj!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: