DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Grosjean éveken belül bajnokesélyes autót szeretne

Bár semmilyen módon nem erősítette meg az egyre többször felmerülő McLaren-átigazolásról szóló pletykákat, Romain Grosjean szavaiból mégsem úgy tűnik, mintha kizárt lenne, hogy elhagyja a Lotust.

Úgy tűnik, az idei átigazolási szezon egyik főszereplője a tehetségét az elmúlt években számos dobogóval igazoló, ám a Lotus visszaesése miatt idén csak szenvedő Romain Grosjean lehet, akit egyre gyakrabban hoznak hírbe a McLarennel. Pilóta és csapat közt az elsődleges kapcsolódási pontot Eric Boullier személye jelenti, aki éveken át egyengette a francia karrierjét, most pedig a McLarent igyekszik a helyes útra terelni.



 

Grosjean karrierje nem halad jó irányba, hiába mutat remek formát, s győzi le újra és újra csapattársát, ha ez csak Q2-es kiesésekre és nulla pontos célba érésekre elegendő, mivel az autóból képtelenség többet kihozni. Nem is csoda, hogy felmerültek a távozásáról szóló pletykák, melyek Grosjean szerint is elődlegesen azzal vannak összefüggésben, hogy a Lotus idén meglehetősen alulteljesít.



 



 



 

A francia természetesen tagadja a híreket, bár azt maga is hangsúlyozta, hogy szeretne rövid időn belül futamokat nyerni: "A célom, hogy középtávon, vagy akár még előbb futamokat nyerhessek. A jövőre nézve minden jó lehetőségnek nyitva hagyom az ajtót, mert nagydíjakat akarok nyerni, s a bajnoki címért akarok küzdeni" - nyilatkozta a francia, aki persze nem írja le jelenlegi csapatát, vagy legalábbis ezt mondja:



 

"Tudom, hogy a Lotusnak jövőre nem lesz olyan nehéz éve, mint az idei volt, reagálnak majd a nehézségekre, hiszen a csapat még mindig nagyon jó. Szóval a Lotus is egy lehetőség, egyértelműen" - mondta Grosjean, majd így folytatta: "Tavaly nem merült fel a kérdés, hogy átigazolok-e, mivel a Lotus jó volt, az autó tökéletesen működött, nem volt okunk a változtatásra" - fejtette ki véleményét a francia, aki leszögezte, hogy célja pár éven belül a világbajnoki cím megszerzése, s erről az őt menedzselő cég is így gondolkodik:



 

"Egyetértek a Gravityvel, hogy három év Formula-1-es tapasztalattal a hátam mögött középtávon olyan autóra lesz szükségem, amivel képes lehetek megszerezni a világbajnoki címet" - mondta Grosjean. Az a kérdés, hogy a Lotus képes lehet-e ezt megadni neki?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: